2019. november 16. VII. Országos Rajzfilmünnep

2019. november 16.  VII. Országos Rajzfilmünnep

Idén is csatlakoztunk a VII. Rajzfilmünnephez Felsőtárkányban! Szombat délelőtt filmnézés, bábkészítés a mozi jegyében. 9 órától 12-ig!

Ünnepeljük együtt a rajzfilmeket!

Az Országos Rajzfilmünnep Magyarország egyetlen országos szintű filmfesztiválja, amelyet idén ősszel immár hetedik alkalommal szervezünk meg az eseményhez csatlakozó partnerintézményekkel közösen. Idén november 15-e és 17-e között az ország számos helyszínén közel 120 intézményben  nézhetnek rajz-és animációs filmeket kicsik és nagyok. A klasszikus magyar rajzfilmektől napjaink sikerfilmjeiig terjedő kínálatból minden helyszín maga választja ki, hogy milyen vetítési programmal vesz részt a rendezvényen.  Nagy öröm, hogy az idei Rajzfilmünnepen több, a mozikban egy éven belül bemutatott egész estés magyar rajzfilmet is (Ruben Brandt, Lengemesék 2.,  felújított Vízipók-csodapók) láthatnak a nézők.

Az animációs nagymesterek fókuszba állítását 2019-ben is folytatjuk, és a Mézga család bemutatásának 50. évét ünnepelve idén  a 85 éve született Nepp Józsefre emlékezünk.  Minden résztvevőtől azt kérjük ezért, hogy legalább egy Nepp Józsefhez kötődő filmet vagy összeállítást tűzzön műsorra, ezzel is tisztelegve a magyar animáció egyik legsokoldalúbb zsenije előtt.

Részletes program:

09:00 Gréti…egy kutya feljegyzései

10:00 Klasszikus Magyar Rajzfilmek: Kukori és Kotkoda, Pom Pom, Frakk

11:00 A Magyar Animáció Aranykora: Mézga család

Mese közben kézműves foglalkozással is várunk.

A belépés INGYENES!

 

 

Megosztás